WYSZUKAJ NA BLOGU

Sałatka z nasionami konopi i awokado
Sałatka z nasionami konopi i awokado
Składniki:
2 szklanki świeżych liści szpinaku
1 dojrzałe awokado, pokrojone w kostkę
1/2 szklanki pomidorków cherry, przekrojonych na pół
1/4 szklanki czerwonej cebuli, posiekanej
1/4 szklanki łuskanych nasion konopi
2 łyżki oliwy z oliwek
Sok z 1/2 limonki
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
W dużej misce umieść szpinak, awokado, pomidorki cherry i cebulę.
Dodaj nasiona konopi.
W małym słoiku wymieszaj oliwę z oliwek, sok z limonki, sól i pieprz.
Polej sałatkę dressingiem i delikatnie wymieszaj.
Podawaj od razu, ciesząc się świeżością i chrupkością składników.
Zapraszam do kontaktu: TUTAJ
UWAGA!!!
Wszelkie informacje zawarte w niniejszym artykule mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią one porady medycznej ani zalecenia lekarza. Informacje w nim zawarte pochodzą z ogólnodostępnych źródeł i zawierają linki do badań naukowych. Zalecamy, aby przed podjęciem jakichkolwiek działań lub decyzji związanych ze zdrowiem, skonsultować się z lekarzem lub innym specjalistą medycznym. Autor nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody, straty lub konsekwencje wynikające z wykorzystania informacji zawartych w tym tekście.