BLOG

WYSZUKAJ NA BLOGU

Chleb z nasionami konopi

Chleb z nasionami konopi

Chleb z nasionami konopi

Składniki:

3 szklanki mąki pełnoziarnistej

1 szklanka łuskanych nasion konopi

1/4 szklanki oleju roślinnego

1 łyżka cukru

1/2 łyżeczki soli

1 saszetka suchych drożdży

1 szklanka ciepłej wody

Przygotowanie:

W misce wymieszaj drożdże z ciepłą wodą i cukrem, pozwól im aktywować przez 10 minut.

Dodaj mąkę, nasiona konopi, olej i sól. Mieszaj, aż składniki się połączą, a następnie wyrabiaj ciasto przez około 5 minut.

Przełóż ciasto do nasmarowanej olejem formy do pieczenia chleba, przykryj i pozwól mu wyrastać przez około 1 godzinę, aż podwoi swoją objętość.

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 30 minut, aż chleb będzie złoty i chrupiący.

Pozwól chlebowi ostygnąć przed pokrojeniem.

 

 

Zapraszam do kontaktu: TUTAJ

 

Wsparcie dla alkoholika

 

UWAGA!!!

Wszelkie informacje zawarte w niniejszym artykule mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią one porady medycznej ani zalecenia lekarza. Informacje w nim zawarte pochodzą z ogólnodostępnych źródeł i zawierają linki do badań naukowych. Zalecamy, aby przed podjęciem jakichkolwiek działań lub decyzji związanych ze zdrowiem, skonsultować się z lekarzem lub innym specjalistą medycznym. Autor nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody, straty lub konsekwencje wynikające z wykorzystania informacji zawartych w tym tekście.