BLOG

WYSZUKAJ NA BLOGU

Białko konopne super food

Białko konopne super food

Białko konopne super food

Pełnowartościowe białko konopne zawiera około 60 gram białka na 100 gram produktu. Zbudowane jest z 20 aminokwasów endogennych oraz egzogennych, niezbędnych do prawidłowego działania organizmu. Jest łatwo przyswajalne, zawiera NNKT omega-3,omega-6 i omega-9 w idealnych proporcjach. Wspiera równowagę kwasowo zasadową organizmu, polecane dla vegan jako zamiennik białka zwierzęcego oraz dla sportowców, wspomagając regenerację i wzrost mięśni.

Proteiny konopne można dodawać do mleka, jogurtu, koktajlu owocowego, owsianki lub sałatki.

Jego stosowanie nie niesie za sobą skutków ubocznych i jest bezpiecznie.Nie zawiera soi, glukozy oraz laktozy i może być stosowane przez osoby z nietolerancjami pokarmowymi i alergików. Sproszkowane nasiona konopi zawierają sporo błonnika, więc osoby z chorobami jelit powinny zwiększyć ilość przyjmowanych płynów.

Wszelkie informacje zawarte w niniejszym artykule mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią one porady medycznej ani zalecenia lekarza. Informacje w nim zawarte pochodzą z ogólnodostępnych źródeł i zawierają linki do badań naukowych. Zalecamy, aby przed podjęciem jakichkolwiek działań lub decyzji związanych ze zdrowiem, skonsultować się z lekarzem lub innym specjalistą medycznym. Autorka nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody, straty lub konsekwencje wynikające z wykorzystania informacji zawartych w tym tekście.

UWAGA!!!

Wszelkie informacje zawarte w niniejszym artykule mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią one porady medycznej ani zalecenia lekarza. Informacje w nim zawarte pochodzą z ogólnodostępnych źródeł i zawierają linki do badań naukowych. Zalecamy, aby przed podjęciem jakichkolwiek działań lub decyzji związanych ze zdrowiem, skonsultować się z lekarzem lub innym specjalistą medycznym. Autor nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody, straty lub konsekwencje wynikające z wykorzystania informacji zawartych w tym tekście.